Openingstijden

maandag gesloten enkel op afspraak
dinsdag gesloten enkel op afspraak
woensdag 12.00-17.00u
donderdag 12.00-17.00u
vrijdag 12.00-17.00u
zaterdag 12.00-17.00u
zondag gesloten enkel op afspraak

Mededelingen

We zijn 1e en 2e kerstdag gesloten en zijn er weer vanaf 27 december

Adres en contact

DE ZAAK

design en advies

Ceramstraat 1A
5013 BB Tilburg

013-5444547
info@dezaakdesign.nl

Actueel
Nieuw bij De Zaak: Zwitserse precisie en innovatie van Baltensweiler

Nieuw bij De Zaak: het Zwitserse lampenmerk Baltensweiler. Een écht familiebedrijf dat al sinds 1951 bijzondere kwaliteitslampen maakt.

Oprichters Rico (1920 - 1987) en Rosmarie Baltensweiler (1927 - 2020) ontwerpen hun eerste lamp feitelijk voor eigen gebruik in hun appartement in het oude stadsbad van Luzern, hun woon- en werkplek. De lamp wordt zo positief ontvangen door vrienden en kennissen, dat ze besluiten hem in beperkte oplage te gaan maken. De Type 600 - nog altijd in productie - is een stijlvol en ijzersterk lampontwerp: een archetype van mid century design. De productie van de lampen is al snel een succes. Zo gebruikt de beroemde architect en ontwerper Le Corbusier in 1956 een lamp van Rico en Rosmarie Baltensweiler voor een modelappartement en enkele jaren later - in 1959 - mogen ze voor de bekende fabrikant Knoll International een serie lampen maken.

Ondanks het succes blijft Baltensweiler een familiebedrijf met een relatief kleine productie. Begin jaren zeventig ontwikkelen ze een nieuwe serie lampen die gebruikmaken van halogeenlampen, een ware revolutie in de lampenmarkt. De Halo 250 is in 1972 één van de eerste lampen met halogeentechniek en is meteen een doorslaand succes. Tot op de dag van vandaag is deze lamp in veel huizen en kantoren te vinden.

Ook later zet Baltensweiler in op innovatie en introduceren ze al in 2003 LED-techniek in hun lampen. Anno 2021 is Baltensweiler een vooruitstrevende en vooraanstaande lampenfabrikant die Zwitserse precisie en kwaliteit combineren met toonaangevende innovatie. Veel van hun lampen zijn eenvoudig van lijn, maar uiterst doordacht en superieur in uitvoering. Daarnaast staat het Zwitserse vakmanschap hoog in het vaandel. Alles - van ontwerp tot productie - gebeurt onder één dak.

De Zaak is trots om deze mooie lampen aan u te mogen presenteren.

Rib is Hip!

De corduroy ribstof maakt op dit moment zijn 'comeback'

Nu ook de Cordova 2 ribstof van Lancier bij Dutch Originals. Een ribstof met frisse, nieuwe kleuren die aansluiten bij de huidige trends, samengesteld door Milou Ket.

De Cordova 2 is ook een ribstof met een verhaal

De producent van deze ribstof die destijds door Gispen werd gebruikt, was 'Van Heek Schuttersveld' uit Enschede. Dit bedrijf, met een historie van ruim 150 jaar, maakte furore met ribcord (ook wel manchesterstof genoemd). De grootvader van de huidige agent, Dhr. Bernard Geise, heeft deze ribstof voor 'Van Heek Schuttersveld' als eerste aan W.H. Gispen verkocht.De ribstof zit nog steeds in de collectie van deze agent, door Lancier vertegenwoordigt. Zowel Gispen als Dutch Originals zijn van Nederlandse oorsprong, net dus als de oorspronkelijke ribstof!

Twee prachtige klassiekers opnieuw met elkaar verbonden!

De Zaak design en advies in VT wonen

In augustus hadden we 2 keukens van VT wonen in samenwerking met Mandemakers groep in onze showroom. Naar aanleiding daarvan kregen we een interview in VT wonen van november.

Het artikel is duidelijk te lezen in onze footer onderaan de website bij: Wie zijn wij.

Thonet stoel 118 nu in de showroom van de Zaak

Thonet stoel118 een ontwerp van Sebastian Herkner, een gerenommeerd ontwerper die voor allerlei hoogstaande merken meubels ontworpen heeft. De Thonet 118 refereert aan de Thonet 214, het archetype van een Thonet stoel. Wat de stoel heel speciaal maakt is dat de vorm van de poten aan de voorkant anders is dan aan de achterkant. Aan de achterkant zijn de poten afgerond aan de voorkant hoekig. De zitting is van met de hand gevlochten riet en/of voorgevormd multiplex. De stoel is een staaltje van design geïnspireerd op geschiedenis en vakmanschap. Het principe van Thonet dat een stoel moet bestaan uit zo min mogelijke onderdelen heeft Herkner met de 118 weer waargemaakt. Herkner haalde zijn inspiratie o.a. uit de Frankfurt stoel 1930. Sebastian Herkner noemt zijn nieuwe stoel voor Thonet graag naar zijn geboorteplaats Offenbach.

Home